Sunday, March 13, 2011

Kawen lagi....

Posted by Nazifa Mazni at Sunday, March 13, 2011


Last week, semua family belah Hubby and I went to Marang, Terengganu. Kenapa ek hujan-hujan nak pi Terengganu. Cari nahas agaknya hujan-hujan nak pi jalan-jalan. Xsyok betulla...

Bukan cari nahas sebenarnya, pi saner sebab next adik ipar kawen lagi. Hoho...dah selamat sorang. 2 orang je lagi yang belum selamat lagi. Mudah-mudahan jodoh mereka semakin hampir.

Tanpa buang masa, sila la komen gambar-gambar yang aku snap. Edit pun sikit-sikit je. Bukannya pandai pun. Komen ye. Komen yang 'kaw-kaw' saja yang diterima. Aduhh....:))


Bersiap-siap. Entah berapa kali pakai kain samping. Tak menjadi-jadi..huh...

Gelak lagi.....

Nervessssss.......




Sah sudah....husband and wife...


Ini kes kelakar betul. Lepas makan-makan kat rumah pengantin. Kitorang semua blah la nak pi shoping pasar payang. Lepas balik homestay. Mandi, rehat kitorang gerak la pi pasar payang. Jem jugak la nak pi sana. Masa lalu kat depan Istana Maziah nampak la pengantin tengah shoot gambar. 

Kata mak ' Eh, pengantin ambil gambar'. Aku pun berpaling le. 'Eh, macam kenal photographer tu'. Hahaha... Mak tegur anak sendiri pulak ye... Rupa-rupanya pengantin yang tengah shoot gambar tu anak sendiri.. :))


Makan lagi... Borong keporok lekor. Keporok? Keropok lee...Sejak duk Kedah ni, jarang-----jarang makan keropok lekor. Mana nak jumpa kat sini. Yang ada pun tak sedap la. Yang kat pasar malam lagi la out. Tepung je banyak dan keras. Mau patah gigi ni. Tu dia...Berkilo-kilo bawak balik keropok lekor. Hai..macam la myvi tu besar sangat. Memang sendat betul la myvi time balik. 

'Pengantin Lama'

Oh...rasanya baru semalam kami baru kawin. 


Sebelum balik homestay, kami singgah kat area belakang Kg. Cina. Cantikkan?? Setelah ditambak, macam nilah jadinya. Semoga ianya tidak menjejaskan hidupan laut sepertimana yang berlaku pada Airport Seberang Takir, Terengganu.

Jom balik....

1 comments:

eira on March 15, 2011 at 9:05 PM said...

alahai..so nice..mmg trgganu ujan lagi ni..xley nk kuar jenjalan..

Post a Comment

Thank you for dropping your comment. I appreciate that!

 

Love.:.Life.:.Passion.:.Inspiration Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by New Baby Shop