Friday, January 28, 2011

BAD DAY KE?

Posted by Nazifa Mazni at Friday, January 28, 2011
Salam tengahari...dah pukul 12.30pm. I'm waiting for my friend for lunch yang tgh menaip entah apa-apa la..cekang betul bunyi keyboard tu. 

Last two day, on 27 Jan 2011, I went to Hospital Selayang for another appointment with Surgery Doctor to hear the result. Dub...Dab...Dub...Dab....but I try to be cool...:)....But before I told u the result...I want to story u that...

I went to the hospital with my roomate with motorcycle...Malang betul...500m before arrive at the hospital...tayar motor tu pancit...dah la baru lepas lalu kawasan accident that I think masih baru lagi..Oh tidak kenapa la pancit!

Seb baik another friend datang for help us looking for abang-abang pomen. Thanks to enul!...berhabis jugak RM20 tukar tiub motor. Rupa-rupanya abang pomen tu cakap tiub motor tu repot. Oh bahaya betul la...Dah settle satu perkara...

Then, three of us went to kilang di Subang. Aku saja-saja ja ikut...nanti boring duk rumah...Aku kan MC hari neh...heh..heh...heh.....Seperkara lagi berlaku kat kilang masa nak balik...I think around 7.30am after Maghrib. Kawanku tertekan punat tombol pintu plak...itu xde masalah..Tapi masalah timbul bila si Razak cakap pintu tu tak ada kunci...OMG!!! Kena ketuk la tombol pintu tu....nasib baik boleh buka and tombol tu boleh pakai lagi...Finish...

So we heading to Batu Caves for dinner. Masalah timbul lagi apabila tingkap kerena Enul tak boleh dinaikkan. Tinggal suku je lagi untuk dinaikkan. Masalah lagi!!!! So, Enul tampal dengan kertas je sebab dah nak hujan. Kami makan-makan kat Najiha Seafood. Emmm...sedap betul tomyam..Delicious..

Masa tengah makan-makan tu, tetiba treler langgar bontot Hilux yang tengah parking betul-betul kedai kami makan. Pecah signal je...Itula nak tunjuk sangat bontot...lepas tu plak ade budak tercekik makanan kat kedai sebelah...dan aku bersuara untuk balik. Aku perasan macam-macam benda berlaku hari ini.

So, Enul hantar kami berdua balik dan dia minta aku temankan dia balik ke Subang. Takut katanya sebab masa dinner bercerita hari kiamat, hantu, macam-macam la. So aku temankan balik.

Tetiba....not again!!!

Kereta tetiba mati enjin. Beberapa km lagi nak sampai. Nasib baik ada mamat India berhenti. Takut-takut jugak kan. Orang tak kenal berhenti dan aku telefon mana-mana kawan yang boleh bantu but no one can help sebab semua duk jauh. Lepas ayah Enul sampai, call Takaful Ikhlas untuk ditarik. Settle...3.30am baru sampai rumah Enul..Ngantuk gile...Esoknya pomen datang rumah repair. Katanya pump minyak rosak.

Kenapa malang sangat hari ni....??

Result doc? Alhamdulillah..bukan kanser but need operate jugak...

See ya next post..perut udah keroncong


1 comments:

Mama Zharfan on January 28, 2011 at 11:00 PM said...

moga2 segalanya ok yer :)

jom join Heartbeat!

Post a Comment

Thank you for dropping your comment. I appreciate that!

 

Love.:.Life.:.Passion.:.Inspiration Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by New Baby Shop