Tuesday, June 29, 2010

CELCOM Broadband @Kodiang

Posted by Nazifa Mazni at Tuesday, June 29, 2010

Argghhh...I feel so tension when I balik kampung. stress..stress..stress..bukan tak suka balik rumah mak mertua. tak suka ngan line internet nih jer. awat la slow sangat. Padahal aku nak check email je pn. Bukan main lama lagi nak kena loading. Dah la lama loading tup tup kena reload pulak. Warghh,,,ini sudah teruk. Kalau kat Sg. Petani ok..tapi klu weekend day and time malam. Tak payah menggatal nak online la, tak dapat langsung. Asyik kena reload jer. Buang masa betul.




Yang best nyer balik kampung neh dapat makan ikan temenung masak cabai, gulai rempah giling. First time in my life aku makan gulai rempah giling. Manakan tidak. Dah jarang sangat orang nak giling rempah nih. Semua beli rempah kat kedai Babas, Alagappa, Adabi..hah ape lagi. Kalau balik rumah mertua nih memang makan banyak. My husband lagi la. Makan tak ingat dah. Naik la air bag tuh.




Time orang harvest padi pun BEST sangat. Banyak ikannn. Ikan puyu, ikan haruan, ikan keli. Sedapnyer makan ikan keli masak lomak pekena dengan belimbing buluh. Meleleh air liur. Nyum..nyum. Ape yang BEST lagi? Hmmm...ikan pekasam! Aku yang tak suka makan ikan pekasam pun jadi terliur dek penangan ikan pekasam yang mak mertua buat. Sedap wooo...Kalau yang beli aku tak boleh nak makan. Tak tau kenapa. Abang ipar siap bawa balik Segamat lagi. Tempahan wajib orang Segamat. Cayalah masakan mak mertua.


Photobucket

1 comments:

princeduyong on June 19, 2010 at 11:50 PM said...

best ooo balik kampung...

Post a Comment

Thank you for dropping your comment. I appreciate that!

 

Love.:.Life.:.Passion.:.Inspiration Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by New Baby Shop